5-15%: (HU) anionos felületaktív anyagok, <5% enzimek, nem ionos felületaktív anyagok, optikai fehérítők, illatanyag, foszfonátok, polikarboxilátok, zeolitok, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Linalool.
Lily
A vágott virágok öt legkedveltebb illata közül a liliom az egyik. Ezt a virágot több mint 3 ezer éve termesztik, alfajainak száma meghaladja a százat. Állítólag minél fehérebb a liliom virága, annál tisztább és intenzívebb az illata. A liliom mézes jellege kétségtelenül egyike a legjellegzetesebb virágillatoknak. Elég, ha csak egy kis időre egy liliom csokrot a zárt szobában hagyunk, amint újra belépünk, azonnal megérezzük annak pompás illatát.
Ylang ylang
A "Virágok virágának" nevezett Ylang Ylang virágbimbóiból származó világossárga olaj édeskés illatú és az olajbogyó olajához hasonlóan az egymás utáni sajtolással más-más minőségű olaj nyerhető. Az első sajtolásból származó "szűz" minőségű olaj, amelynek a legintenzívebb az illata, nagyon népszerű a parfümkészítők körében. A második és harmadik sajtolásból kapott olajok lágyabbak, inkább virágos,fás jelleggel bírnak, élénkítő hatásúak, szappanok és mosószerek gyártásánál alkalmazzák. Az Ylang Ylang olaj édes illata nyugtató hatással bír, állítólag csillapítja az erős szívdobogást és segíti a kiegyensúlyozott lelkiállapot elérését.